Pentru întrebări:

+ 40 357 630 002

Pentru întrebări și răspunsuri:

+ 40 357 630 002

Termeni, condiții și politica de confidențialitate

 

INTRODUCERE


Bine ați venit pe https://www.buybest.ro ("Website-ul" sau „Pagina de internet“), care este administrată de "MA Credit Ltd.".

Comerciantul site-ului poate fi orice persoană, care oferă bunuri sau servicii persoanelor terțe în scopuri comerciale și are încheiat un contract corespunzător cu "MA Credit Ltd.".

Ordonanţă de urgenţă nr.34/2014 din 04/06/2014, Art.2. DEFINIȚII

Consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Pentru utilizarea acestui Website, utilizatorul/clientul trebuie să aibă 18 ani împliniți și să fie de acord cu acești termeni generali de utilizare a site-ului. Vă rugăm să citiți cu atenție acești termeni și condiții înainte de a utiliza acest site web și în cazul în care aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați la următorul număr de telefon: + 40 357 630 002 sau la office@buybest.ro. 

DACĂ NU SUNTEȚI DE ACORD CU ORICARE DINTRE ACEȘTI TERMENI ȘI CONDIȚII, VĂ RUGĂM SĂ NU UTILIZAȚI ACEST WEB SITE.

OBIECTIVE ȘI DOMENIUL DE APLICARE AL CONDIȚIILOR GENERALE


1.1  Acești Termeni și Condiții Generale au fost pregătiți și sunt vizați să reglementeze relațiile dintre "MA Credit Ltd."., înregistrat în Registrul Comerțului CUI: 205742598, cu sediul social și adresa conducerii în Republica Bulgaria, or. Sofia, Cod Poștal 1609, sector Krasno Selo, Str. General Totleben Nr. 134, tel.:+359876707070, e-mail: office@buybest.ro și site-ul web: https://www.buybest.ro, denumit în continuare „Comerciant” și Utilizatorii/clienții site-ului web , denumiți în continuare „Utilizator (i)” în legătură cu utilizarea site-ului web. Celelalte documente, care reglementează relația dintre Comerciant și Utilizatori/clienți în legătură cu utilizarea site-ului web sunt Politica de confidențialitate și Politica privind cookie-urile.

1.2  Acești Termeni și condiții generale intră în vigoare din momentul în care utilizatorul folosește site-ul web. Termenii și condițiile generale se aplică la fiecare vizită și utilizare a site-ului web și sunt valabile până la încetarea utilizării site-ului web. Utilizatorul se obligă să utilizeze site-ul web și întregul conținut al site-ului în mod legal, în conformitate cu condițiile specificate în acești Termeni și condiții generale și în conformitate cu scopul acestuia.

 

DEFINIȚII


2.1 În sensul acestor Termeni și condiții generale:

a / Comerciantul este "MA Credit Ltd.".

b / Utilizatorii sunt:

- vizitatorii site-ului https://www.buybest.ro;

- persoana, care a achiziționat bunuri de pe magazinul online al Comerciantului.

c / Formularul de contact este furnizat în format electronic, a cărui completare corectă și exactă  este o condiție obligatorie pentru încheierea contactului cu Comerciantul.

2.2 Acești Termeni și condiții generali de utilizare a site-ului, oferă informații utilizatorilor cu privire la:

- Identificarea Comerciantului;

- Subiectul Termenilor și condițiilor generale;

- Caracteristicile site-ului web;

- Modalitatea de comandă a mărfurilor;

- Prețuri și metode de plată;

- Anularea comenzilor;

- Livrare;

- Refuzul livrării. Reclamații;

- Returul mărfurilor;

- Rambursarea sumei plătite;

- Circumstanțe de forță majoră;

- Drepturile și obligațiile utilizatorilor;

- Drepturile și obligațiile Comerciantului;

- Prelucrarea datelor cu caracter personal;

- Descărcare;

- Link-uri către site-uri terțe;

- Drepturi pentru proprietate intelectuală;

- Dispoziții finale.

 

DATELE COMERCIANTULUI


1. Numele Comerciantului: "MA Credit Ltd.".

2. Sediul central și adresa de administrare: Republica Bulgaria, or. Sofia, Cod Poștal 1609, sector Krasno Selo, Str. General Totleben Nr. 134, tel.:+359876707070

3. Date de corespondență: telefon de contact: + 40 357 630 002, e-mail: office@buybest.ro.

4. Date privind înscrierea în registrul comercial și alt registru public:

- "MA Credit Ltd." este o companie comercială înregistrată în Registrul Comerțului cu CUI: 205742598.

 

DATE PRIVIND AUTORITĂȚILE DE SUPRAVEGHERE


1. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal:

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania,

Centrală Telefon:

tel.: +40.318.059.211 / +40.318.059.212

fax: +40.318.059.602

E-mail: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Site web: www.dataprotection.ro

 

2. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor:

Adresa: Bucuresti, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, cod postal 011865,

Telefonul consumatorilor: 021/9551

tel.: 021.307.67.66

Adresa de e-mail: cabinet@anpc.ro

Site: www.anpc.ro

 

OBIECTUL ACESTOR TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE


3.1 Comerciantul a creat site-ul web https://www.buybest.ro, care conține informații detaliate despre bunurile oferite de Comerciant Utilizatorilor/clienților.

3.2 Comerciantul furnizează și Utilizatorul/clientul se angajează să utilizeze site-ul web în conformitate cu condițiile descrise în acești Termeni și Condiții Generale de utilizare.

3.3 În activitatea sa profesională, Comerciantul garantează pe deplin drepturile Utilizatorilor/clienților prevăzute de lege precum și prin buna-credință.

 

CARACTERISTICI ALE SITE-ULUI WEB


4.1 Site-ul este un magazin electronic pentru vânzarea de telefoane mobile și accesorii pentru telefoane mobile. Este creat pentru a informa Utilizatorii despre bunurile oferite de către Comerciant și pentru a lua legătura cu Comerciantul în cazul în care Utilizatorul/clientul dorește să cumpere oricare dintre bunurile oferite pe site.

4.2 Principalele caracteristici ale bunurilor oferite sunt indicate individual în profilul respectiv al bunurilor selectate de Comerciant.

4.3 Site-ul web include informații complete despre:

- Toate tipurile de bunuri pe care Comerciantul le oferă Utilizatorilor/clienților;

- Informații pentru contactarea Comerciantului.

 

4.4 Servicii furnizate

În cadrul site-ului web, Utilizatorii/clienții au posibilitatea de a utiliza următoarele servicii, și anume:

- să vizualizeze conținutul site-ului web;

- să cumpere bunurile oferite de Comerciant la distanță, prin intermediul magazinului online al Comerciantului;

- să efectueze plăți pentru bunurile cumpărate de la magazinul online.

4.5 Comerciantul oferă spre vânzare la distanță bunurile specificate în magazinul online.

4.6 Comerciantul furnizează utilizatorilor informații detaliate despre fiecare produs oferit spre vânzare în magazinul online.

 

COMANDĂ


5.1 Pentru a plasa o comandă pe magazinul online, utilizatorii/clienții trebuie să selecteze direct produsul pe care doresc să îl cumpere din magazinul electronic, să selecteze cantitatea produsului pe care doresc să o cumpere și să facă clic pe butonul „Adaugă”, apoi să selecteze butonul în dreapta sus. „Coșul meu” și butonul „Continuare”. După selectarea butonului „Continuare”, utilizatorul trebuie să introducă numele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa de livrare. În continuare, utilizatorii/clienții trebuie să aleagă metoda de plată dintre următoarele opțiuni:

-Plata cu cardul;

-Plata la livrare;

-Transfer bancar;

După selectarea metodei de plată, Utilizatorul/clientul trebuie să însereze câmpul că este de acord cu Termenii de utilizare, să introducă suma numerelor afișate și să facă clic pe butonul „Continuare”. În cele din urmă, utilizatorul/clientul trebuie să facă clic pe butonul „Comandă și plătește”, înainte ca ecranul să afișeze prețul final pe care utilizatorul trebuie să îl plătească, inclusiv prețul bunurilor și livrarea.

5.2 Comerciantul confirmă acceptarea comenzii prin trimiterea unui e-mail la adresa de e-mail specificată de Utilizator, declarând că comanda a fost acceptată. Confirmarea trimisă prin e-mail conține informații despre numărul comenzii, data și ora în care a fost efectuată comanda, mărfurile comandate, mărimea și cantitatea. Confirmarea comenzii trimisă prin e-mail este considerată drept încheiere a contractului de vânzare- cumpărare a mărfurilor la distanță. Confirmarea trimisă de către Comerciant Utilizatorului/clientului se consideră că a intrat în vigoare atunci când a fost trimisă la adresa de e-mail specificată de Utilizator/client, indiferent de faptul că e-mailul trimis nu a ajuns la Utilizator/client.

5.3 Comerciantul are dreptul de a anula comenzile despre care are motive să creadă că conțin date incorecte. Comerciantul va înștiința Utilizatorilor/clientul despre date lipsă sau date incorecte și în cazul în care nu va primi date complete sau corecte în termen de 36 de ore, Comerciantul va anula comanda din cauza imposibilității de a fi prelucrată.

5.4 Utilizatorii/clienții au dreptul de a plasa o comandă rapidă la telefon, prin contactarea operatorului al Comerciantului cu Utilizatorul/clientul în timpul orelor de lucru. Pentru a comanda o comandă rapidă, Utilizatorul/clientul trebuie să selecteze direct produsul pe care dorește să îl cumpere din magazinul online, să selecteze cantitatea produsului pe care dorește să o cumpere și să apese butonul „Comandă rapidă”, apoi să introducă numele, prenumele, numărul de telefon și suma numerelor afișate pe ecran, apoi să apese butonul „Trimite”.

 

PREȚURI ȘI METODE DE PLATĂ


6.1 Prețurile bunurilor oferite spre vânzare în magazinul electronic al Comerciantului sunt indicate în Lei românești. Prețurile indicate sunt pentru o singură cantitate și nu includ costurile pentru livrarea bunurilor comandate.

6.2 Plățile pentru bunurile comandate pot fi efectuate în unul dintre următoarele moduri:

- plata prin transfer bancar într-un cont bancar specificat de Comerciant;

- plata cu cardul;

- plata prin ramburs – la livrare;

6.3 Utilizatorul plătește în avans către Comerciant întregul preț al bunurilor comandate prin intermediul magazinului electronic, cu excepția cazurilor în care plata se face în numerar la livrare. În cazul în care moneda cardului cu care s-a efectuat plata diferă de moneda plății, suma plății va fi calculată în funcție de cursul de schimb respectiv al emitentului cardului pentru ziua respectivă.

 

LIVRARE


7.1 Comerciantul livrează bunurile comandate de Utilizator/client la adresa specificată de Utilizator/client. Comerciantul poate livra bunurile comandate de Utilizator la biroul companiei de curierat, în cazul în care Utilizatorul a ales această metodă de livrare. Livrarea se calculează automat la finalizarea comenzii, inclusiv suma percepută ca contravaloare la livrare de către firma de curierat. Comerciantul folosește serviciile companiei de curierat DPD. Valoarea livrării pe teritoriul României este de 25 Lei.

7.2 Bunurile comandate și plătite sunt livrate pe teritoriul Republicii România în termen de la 2 până la 5 zile lucrătoare din momentul plasării comenzii, întrucât livrarea către unele localități, care nu sunt vizitate de curieri în fiecare zi, este în termen de 5 zile lucrătoatre.

7.3 Comerciantul furnizează Utilizatorului/clientului informații prin e-mail despre transportul mărfurilor și despre livrare (numărul de AWB și informații pentru urmărirea transportului) în ziua în care a predat coletul companiei de curierat.

7.4 În cazul în care bunurile comandate de Utilizator/client nu sunt disponibile, Comerciantul îl notifică în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea comenzii și rambursează suma plătită de Utilizator/client în termen de 14 zile în modul descris în secțiunea „Rambursare” al acestor Termeni și Condiții. Comerciantul nu este responsabil pentru epuizarea cantităților produselor.

7.5 În cazul în care au trecut mai mult de 30 de zile de la încheierea contractului și bunurile nu au fost livrate, Utilizatorul/clientul solicită Comerciantului să-i fie livrate bunurile într-un termen stabilit  suplimentar, în funcție de circumstanțe. Dacă Comerciantul nu va livra bunurile în aceast termen suplimentar, Utilizatorul/clientul are dreptul să rezilieze contractul, iar Comerciantul să ramburseze Utilizatorului/clientului toate sumele plătite.

7.6 Comenzile trimise la biroul companiei de curierat vor fi păstrate în biroul curierului nu mai mult de 7 zile. După expirarea acestei perioade, Comerciantul are dreptul să anuleze comanda și va notifica Utilizatorul/clientul în termen de șapte zile.

7.7 Pentru comenzile plasate cu livrarea la adresă, bunurile sunt predate Utilizatorului/clientului  contrasemnătură, care atestă că bunurile au fost primite. Împreună cu bunurile comandate, utilizatorul primește și următoarele documente, și anume: factura originală (la cererea explicită a utilizatorului), chitanță și AWB-ul. În cazul în care bunurile nu pot fi livrate personal către Utilizator/client, Comerciantul va contacta Utilizatorul/clientul prin telefon, iar bunurile vor fi  livrate persoanelor specificate de către Utilizator/client, indicând numele persoanei care va primi livrarea și legătura sa cu Utilizatorul. În cazul în care bunurile nu au putut fi livrate la prima vizită - nu din vina curierului și / sau a Comerciantului (în cazul în care Utilizatorul/clientul nu răspunde la apelul telefonic atunci când Utilizatorul/clientul nu este găsit la adresă), persoana care efectuează livrarea va lăsa în scris o notificare, care va conține un număr de telefon de contact, la care Utilizatorul/clientul ar trebui să sune în termen de 3 zile lucrătoare pentru a conveni asupra unei noi date de livrare. În cazul în care Utilizatorul/clientul nu va suna la numărul de telefon indicat în notificare în termen de 3 zile lucrătoare, bunurile vor fi lăsate în cel mai apropiat birou al curierului pentru o perioadă de 7 zile, după care comanda va fi considerată anulată și bunurile vor fi returnate Comerciantului. În termen de șapte zile Utilizatorul/clientul va fi informat de către Comerciant despre aceasta.

 

REFUZUL LIVRĂRII. RECLAMAȚII


8.1 La livrarea bunurilor comandate de către firma de curierat, Utilizatorul/clientul se angajează să inspecteze cu atenție bunurile și să refuze să le primească în prezența și în fața curierului în următoarele cazuri, și anume:

- prețul mărfii nu corespunde cu cel indicat în magazinul online pentru livrare în numerar;

- bunurile livrate sunt diferite de cele comandate de către Utilizator/client.

În cazul refuzului de a primi bunurile în baza oricăruia dintre motivele de mai sus, Utilizatorul/clientul va semna un protocol în prezența curierului, în care va descrie motivul refuzului și va notifică imediat Comerciantul + 40 357 630 002 sau office @ buybest.ro.

Dacă Utilizatorul/clientul refuză să primească bunurile livrate în afara cazurilor descrise mai sus, refuzul este considerat neîntemeiat și Utilizatorul/clientul se obligă să plătească costurile de livrare și returnare a bunurilor.

8.2 În cazul în care bunurile livrate sunt diferite de cele comandate de Utilizator/client, acesta din urmă poate alege să restituie sumaplătită sau să-i fie înlocuite bunurile cu cele comandate inițial, în acest caz Comerciantul va suporta costurile de livrare.

8.3 Utilizatorul/clientul care este consumator în sensul Legii privind protecția consumatorului are dreptul să facă reclamație în legătură cu orice neconformitate a bunurilor comandate, atunci când după livrare, inspecție sau depozitare inițială, instalare, testare sau operațiune a constatat neconformitate cu contractul de vânzare/cumpărare. Utilizatorul/clientul are dreptul să facă reclamație în termen de doi ani de la livrarea bunurilor, dar nu mai târziu de două luni de la constatarea neconformităților. Orice neconformitate a bunurilor cu contractul de vânzare-cumpărare, care a avut loc în termen de 6 luni de la data livrării bunurilor, se consideră că a existat în momentul livrării, cu excepția cazului în care se dovedește că lipsa conformității se datorează naturii mărfurilor sau a naturii neconformității. Atunci când depune o reclamație cu privire la produs, Utilizatorul/clientul are dreptul să solicite Comerciantului să-i ofere produsul în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare și Utilizatorul/clientul poate alege între repararea produsului sau înlocuirea acestuia cu unul nou, cu excepția cazului în care este imposibil sau modul său ales de despăgubire este disproporționat în comparație cu celălalt. O modalitate de a compensa Utilizatorul/clientul este considerată disproporționată dacă utilizarea sa impune Comerciantului costuri, care sunt nerezonabile în comparație cu cealaltă modalitate de compensare, ținând cont de:

1. valoarea bunurilor, dacă nu a lipsit neconformitatea;

2. semnificația neconformității;

3. posibilitatea de a oferi Utilizatorului/clientului o altă modalitate de compensare, care nu este legată de inconveniente semnificative pentru acesta.

Aducerea bunurilor în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare trebuie să se facă în termen de o lună de la depunerea reclamației de către Utilizator/client.

8.4 În cazul în care Comerciantul nu a reușit să aducă bunurile în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare în termen de o lună de la înaintarea reclamației, Utilizatorul/clientul are dreptul să rezilieze contractul și să solicite restituirea sumei plătite sau să solicite o reducere a prețului bunurilor. În cazul în care bunurile au fost reparate de către Comerciant la timp, dar Utilizatorul/clientul nu este mulțumit de rezultat, acesta din urmă are dreptul să rezilieze contractul și să solicite restituirea sumei plătite sau să solicite o reducere a prețului bunurilor.

8.5 Utilizatorul/clientul nu poate solicita rambursarea sumei plătite sau o reducere a prețului bunurilor atunci când Comerciantul este de acord să înlocuiască marfa cu una nouă sau să repare marfa în termen de o lună de la reclamația Utilizatorului/clientului.

8.6 Comerciantul este obligat să satisfacă cererea de anulare a contractului și să restituie sumaplătită de Utilizator/client, atunci când, după satisfacerea a trei reclamații către Utilizator prin repararea acelorași bunuri, în termen de doi ani de la livrarea acestora, apare o altă neconformitate a bunurilor cu contractul de vânzare-cumpărare. Utilizatoru/clientul nu poate solicita rezilierea contractului dacă neconformitatea bunurilor cu contractul este nesemnificativă.

8.7 Reclamația va fi înaintată Comerciantului în scris în termen de doi ani de la livrarea bunurilor, dar nu mai târziu de două luni de la stabilirea neconformității cu contractul de vânzare-cumpărare, la următoarea adresă de e-mail, și anume: office@buybest.ro. Când înaintează o reclamație, Utilizatorul/clientul indică subiectul reclamației, modul în care preferă să-i fie satisfăcută reclamația, respectiv sumasolicitată și adresa de contact. Atunci când depune o reclamație, Utilizatorul/clientul trebuie să atașeze și documentele pe care se bazează reclamația:

1. bon de plată sau factură;

2. protocoale, acte sau alte documente care stabilesc neconformitatea mărfurilor cu cele convenite;

3. alte documente care stabilesc revendicarea și cuantumul.

8.8 Comerciantul deține un registru al reclamațiilor care i-au fost înaintate. Atunci când înaintează o reclamație, Comerciantul trebuie să descrie reclamația în registru și Utilizatorului/clientului i se eliberează un document care conține data, numărul sub care reclamația este înscrisă în registru, tipul de bunuri și semnătura persoanei care a acceptat reclamația. Comerciantul contactează Utilizatorul/clientul în termen de 14 zile de la primirea reclamației.

8.9 Când Comerciantul satisface reclamația, el emite un act în acest sens, care este redactat în două exemplare și trebuie să furnizeze o copie Utilizatorului/clientului.

8.10 Bunurile oferite pe site au o garanție scrisă, care precizează perioada de garanție, condițiile de garanție și serviciul de garanție. Perioada de garanție este de 24 de luni pentru toate dispozitivele mobile și începe de la data achiziționării dispozitivului mobil. Garanția este înregistrată, iar domeniul de aplicare teritorial este pentru teritoriul Republicii România.

8.11 În cazul unui defect în perioada de garanție, garanția nu se aplică accesoriilor furnizate, inclusiv: baterie reîncărcabilă și accesorii pentru dispozitivul mobil / panouri, încărcător, card multimedia, handsfree, data-cablu etc. /. Comerciantul nu este responsabil pentru omisiunile software ale producătorului în versiunea software a dispozitivului mobil.

8.12 Garanția nu acoperă daunele cauzate de utilizarea necorespunzătoare a dispozitivului, depozitarea necorespunzătoare:

Transportării şi depozitării incorecte, influenţelor externe violente, deteriorărilor cauzate de catastrofe, dezastre naturale - fulgere, supratensiune, întreruperilor cablurilor externe.
Folosiri incorecte, în mediu umed sau cu praf.
Dacă au fost modificate, reparate, completate, sau în cazul intervenţiilor efectuate în afara service-ului de către persoane neautorizate, precum și atunci când dispozitivul conține un autocolant de identificare deteriorat sau nu există un autocolant de identificare.
Atunci când au fost instalate şi folosite produsele cu software fără licenţă sau deteriorări cauzate de viruşi, viermi, macrocomenzi.
În urmauzurii naturale.
Certificatul de garanţie nu va fi valabil, dacă pe acesta sunt efectuate modificări, corectări sau ştergeri ulterioare.
8.13 Condițiile pentru exercitarea drepturilor în temeiul garanției comerciale sunt specificate pe cardul de garanție, iar la exercitarea drepturilor Utilizatorul/clientul trebuie să furnizeze produsul defect, cardul de garanție, chitanța sau factura, precum și protocoalele, actele sau alte documente care stabilesc neconformitatea produsului.

 

RETURAREA MARFURILOR


9.1 Cadrul Legal:

Conform Ordonanței de Urgență Nr. 34/2014 cu privire la drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator(perosna fizică).

9.2 Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denunțate contractele care au ca obiect furnizarea următoarelor categorii de produse: produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate, produse marca Apple al căror software a fost activat.

9.3 Comerciantul nu va accepta primirea bunurilor care au fost reparate sau deteriorate, cum ar fi urme de utilizare excesivă, precum și urme de șocuri care afectează integritatea internă și externă a bunurilor. Comerciantul nu va accepta bunuri care nu sunt însoțite de toate accesoriile cu care au fost livrate bunurile.

9.4 Utilizatorul/clientul este obligat să returneze bunurile achiziționate în ambalajul original, însoțite de etichete intacte, garanția originală, dacă există, și toate documentele cu care au fost livrate bunurile în cauză.

9.5 Returul bunurilor de către Utilizator/client se face prin trimiterea bunurilor, prin curier, la adresa specificată de Comerciant după notificarea prealabilă OBLIGATORIE a acestuia.

9.6 Pentru a returna bunul/bunurile către Comerciant, Utilizatorul/clientul trebuie să completeze un formular electronic de returnare, care se află pe website-ul Comerciantului.

9.7 După completarea formularului electronic sau a formularului specificat în prevederile anterioare al acestor Termeni și condiții generale și asigurându-vă că bunul / bunurile pe care Utilizatorul/clientul dorește să le returneze îndeplinesc condițiile de returnare conform articolului 9.2 din acești Termeni și condiții generale , Utilizatorul/clientul trebuie să trimită formularul pregătit sau împreună cu bunurile la adresa specificată la articolul 9.5 sau la office@buybest.ro.

9.8 Returul bunurilor este în întregime responsabilitatea Utilizatorului/clientului, respectiv riscul de deteriorare sau pierdere este pe cheltuiala Utilizatorului/clientului, până în momentul în care bunurile nedorite de Utilizator/client ajung la Comerciant. Toate costurile legate de returnarea bunurilor sunt pe cheltuiala Utilizatorului/clientului.

 

RAMBURSAREA SUMEI PLĂTITE


10.1 În cazul în care Utilizatorul/clientul își exercită dreptul de retragere de la contract în termen de 14 zile de la data livrării bunurilor și bunurile returnate corespund condițiilor prevăzute la articolul 9.2 din prezentele Condiții generale, Comerciantul se obligă să restituie sumaplătită nu mai târziu de 14 zile de la data la care a fost notificat cu privire la decizia Utilizatorului/clientului de a se retrage din contract. Comerciantul are dreptul să amâne rambursarea sumei plătite până la primirea bunurilor care au fost returnate.

10.2 Potrivit prevederilor art.14 alin.(3) din OG 34/2014 Obligaţiile consumatorului în cazul retragerii - Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

10.3 În cazul în care sumaa fost plătită cu un card, sumava fi rambursată pe cardul de pe care Utilizatorul a efectuat plata.

10.4 În cazul în care sumaa fost plătită prin transfer bancar, sumava fi plătită într-un cont bancar personal specificat de Utilizator/client. Comerciantul nu este responsabil pentru un cont bancar specificat incorect de către Utilizator/client.

10.5 În cazul în care sumaa fost plătită în numerar la livrare, sumava fi plătită într-un cont bancar personal specificat de Utilizator. Comerciantul nu este responsabil pentru un cont bancar specificat incorect de către Utilizator.

10.6 Comerciantul notifică utilizatorul prin e-mail despre rambursarea sumei plătite.

 

CIRCUMSTANȚE – FORȚA MAJORĂ


11.1 Comerciantul nu este răspunzător față de Utilizator/client pentru neexecutarea totală sau parțială, inclusiv pentru întârzierea livrării sau defect și / sau deteriorarea bunurilor, dacă se datorează „forței majore”.

„Forță majoră” înseamnă o circumstanță (eveniment) de natură extraordinară, care a avut loc după încheierea contractului, nu a putut fi prevăzută și nu depinde de voința părților, cum ar fi: incendiu, accidente industriale, acțiune militară, calamități naturale - furtuni, ploi torențiale, inundații, grindină, cutremure, zăpadă, secetă, alunecări de teren etc. dezastre naturale, embargouri, interdicții guvernamentale, greve, revolte etc.

 

11.2 În cazul în care Comerciantul nu este în măsură să își îndeplinească obligațiile din cauza forței majore, se obligă să notifice Utilizatorul/clientul în scris în termen de 10 zile de la apariția forței majore, durata presupusă și încetarea forței majore.

 

DREPTURI, OBLIGAȚII ȘI RESPONSABILITĂȚI ALE UTILIZATORILOR
 

12.1 Utilizatorul/clientul se angajează să utilizeze site-ul web și funcționalitățile sale în mod legal și în conformitate cu acești Termeni și condiții generale.

 

12.2 Utilizatorul/clientul are dreptul de a vizualiza conținutul site-ului web.

 

12.3 Utilizatorul/clientul are dreptul să contacteze Comerciantul de pe acest site web.

 

12.4 Utilizatorul/clientul are dreptul să cumpere bunuri oferite de Comerciant și să efectueze plăți pentru bunurile cumpărate de pe magazinul online.

 

12.5 Utilizatorul/clientul nu are dreptul să modifice, să copieze, să creeze componente derivate sau adaptate, separate sau întregi ale site-ului web.

 

12.6 Utilizatorul/clientul nu are dreptul să furnizeze terților în niciun fel și sub nici o formă, în scopuri comerciale sau necomerciale, orice conținut, informații, know-how sau tehnologie care este extrasă parțial sau integral de pe site.

 

12.7 Utilizatorul/clientul nu are dreptul să publice, să trimită sau să creeze viruși de computer sau altele asemenea.

 

12.8 Utilizatorul/clientul nu are dreptul să dezactiveze și/sau să împiedice funcționalitatea completă sau parțială a site-ului web, precum și serviciile oferite pe site-ul web.

 

12.9 Utilizatorul/clientul nu are voie să genereze trafic excesiv pe site sau să suprasolicite traficul de pe site.

 

12.10 Utilizatorul/clientul nu are dreptul să întrerupă funcționarea rețelelor sau serverelor conectate la servicii și, de asemenea, nu are dreptul să interfereze cu furnizarea de servicii.

 

12.11 Utilizatorul/clientul nu are dreptul să încerce să obțină acces neautorizat la orice parte a site-ului web sau la serverele întreținute și deținute de Comerciant.

 

12.12 Utilizatorul/clientul nu are dreptul să utilizeze marca Comerciantului. Utilizatorul este responsabil pentru toate acțiunile efectuate de acesta în legătură cu utilizarea site-ului web.

 

12.13 Utilizatorul/clientul nu are voie să trimită „spam”, “junk mail”, “chain letter” sau orice mesaje comerciale nesolicitate.

 

DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE COMERCIANTULUI


13.1 Comerciantul are dreptul să modifice site-ul în orice moment, la propria sa discreție, fără obligația de notificare, pentru care nu va duce răspundere.

 

13.2 Comerciantul are dreptul în orice moment să actualizeze, să modifice, să extindă, să completeze sau să elimine produse și / sau servicii de pe site.

 

13.3 Comerciantul are dreptul în orice moment să facă modificări în descrierea și prețurile produselor oferite spre vânzare în magazinul electronic.

 

13.4 Comerciantul are dreptul să anuleze comenzile neconfirmate.

 

13.5 Comerciantul are dreptul să suspende, să refuze sau să înceteze furnizarea de servicii în caz de încălcare și / sau suspiciune de încălcare a acestor Termeni și condiții generale sau în caz de conduită neloială și / sau suspiciune de conduită neloială a Utilizatorului/clientului.

 

13.6 După primirea plății, Comerciantul este obligat să trimită bunurile comandate de Utilizator/client și să-i transmită dreptul de proprietate asupra bunurilor comandate.

 

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


14.1 Comerciantul colectează și prelucrează datele cu caracter personal ale utilizatorilor/clienților folosind toate standardele de protecție a datelor cu caracter personal conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46 / CE. Comerciantul respectă confidențialitatea utilizatorilor/clienților și depune toate eforturile necesare pentru a-și proteja datele cu caracter personal împotriva prelucrării neautorizate prin aplicarea de măsuri tehnice și organizaționale pentru protecția datelor cu caracter personal, măsuri care sunt pe deplin conforme cu progresele tehnologice moderne și oferă un nivel de protecție care corespunde riscurilor asociate prelucrării și natura datelor care trebuie protejate. Informații detaliate cu privire la ce date cu caracter personal sunt prelucrate de către Comerciant, scopurile prelucrării datelor cu caracter personal, perioada de păstrare a datelor cu caracter personal, precum și alte informații în conformitate cu cerințele articolului 13 din Regulamentul (UE) 2016/679 sunt disponibile în Politica de confidențialitate, care este publicată pe site-ul web al Comerciantului.

 

ELIBERAREA DE RĂSPUNDERE


15.1 Comerciantul nu oferă nicio garanție că site-ul web și serviciile oferite pe acesta vor fi accesibile oricând și oriunde. Comerciantul nu garantează că site-ul web va rămâne neschimbat și va fi menținut pe termen nelimitat.

15.2 Informațiile de pe acest site web pot conține erori sau disfuncționalități, deși Comerciantul se străduiește să mențină informațiile actualizate. Comerciantul face tot necesar pentru a oferi utilizatorilor/clienților acces constant la site-ul web și, de asemenea, întreține site-ul web și serviciile cu grija bunului comerciant, pentru a deservi utilizatorii cu bună-credință. Comerciantul are dreptul de a face modificări și îmbunătățiri acestui website în orice moment, fără notificare prealabilă. Comerciantul nu va fi responsabil pentru daunele și pierderile suferite de Utilizatori/clienți ca urmare a utilizării acestui website și a informațiilor de pe acest website.

15.3 Răspunderea pentru utilizarea acestui website este în întregime pe seamaUtilizator/clienților, deoarece operează în acesta și folosesc capacitățile acestuia. Comerciantul nu este responsabil pentru daunele și consecințele nefaste legate de utilizarea acestui website, inclusiv în cazul deteriorării materiale a dispozitivului tehnic relevant al Utilizatorului/clientului.

15.4 Comerciantul nu este responsabil pentru acțiunile efectuate de Utilizatori/clienți prin  încălcarea acestor Condiții Generale. Comerciantul nu este responsabil pentru daunele cauzate de informații incorecte, înșelătoare, inexacte furnizate de Utilizatorii/clienții website-ului.

15.5 Comerciantul nu va fi răspunzător pentru daunele cauzate ca urmare a unei erori efectuate de utilizator/client, a virusului computerului, a omisiunii, a întreruperii sau a problemei sistemului în sine, care menține integritatea și structura acestui website.

15.6 Comerciantul nu garantează că conținutul publicat pe site-ul web va satisface așteptările utilizatorilor.

15.7 Comerciantul nu este responsabil în cazul în care bunurile comandate de Utilizator/client nu sunt disponibile sau cantitățile unor anumite bunuri sunt epuizate.

15.8 Imaginile publicate pe site sunt de înaltă calitate, pentru ca Utilizatorii/clienții să obțină cea mai exactă informație despre modelul și calitatea bunurilor. Cu toate acestea, este foarte posibil să existe o discrepanță între culorile reale și cele afișate pe monitorul utilizatorului/clientului individual, care depinde de tipul monitorului și de configurația computerului utilizatorului/clientului, precum și de percepțiile sale vizuale, în acest caz Comerciantul este eliberat de  răspundere  dacă culorile monitorului nu se potrivesc cu cele reale.

 

REZOLVAREA LITIGIILOR


16.1 Comerciantul respectă cele mai înalte standarde posibile de servicii pentru utilizatori/clienți și interesele acestora.

 

16.2 În legătură cu paragraful 1 al acestui articol, litigiile care decurg dintr-o achiziție online vor fi soluționate în conformitate cu platformaeuropeană de soluționare a litigiilor online, care poate fi găsită pe următorul website, și anume:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

16.3 Platformaonline de soluționare a litigiilor își propune să găsească o soluție la litigiile referitoare la achizițiile online fără a merge la instanță, facilitând în același timp comunicarea între Comerciant și Utilizatorul/clientul individual și ajutând la menținerea unor relații bune în viitor.

16.4 Pe platformaonline de soluționare a litigiilor, numai organele independente vor contribui la soluționarea litigiilor care au fost aprobate de autorități pe baza standardelor de calitate în ceea ce privește accesibilitatea, corectitudinea și eficiența.

16.5 Disputa poate fi trimisă și comisiilor de conciliere ale Comisiei pentru protecția consumatorilor, care sunt comisii de conciliere pentru soluționarea alternativă a litigiilor.

 

CONTACTE CU SITE-URILE TERȚE


17.1 Site-ul web al Comerciantului conține linkuri către site-uri web întreținute de terți („Site-uri terțe”). Toate site-urile terțe care pot fi accesate prin intermediul acestui website sunt independente și Comerciantul nu își asumă nicio responsabilitate pentru daunele și pierderile suportate de Utilizatori/clienți ca urmare a utilizării acestor site-uri. Comerciantu nu este responsabil pentru conținutul de pe site-urile terților, precum și pentru prezența virușilor și / sau a altor componente dăunătoare pe aceste site-uri.

 

DREPTURILE PROPRIETĂȚII INTELECTUALE. RESTRICȚII PRIVIND UTILIZAREA


18.1 Tot conținutul site-ului, inclusiv, dar fără a se limita la aceasta, toate textele publicate, programele de calculator, bazele de date, mărcile comerciale, precum și orice informații încărcate pe site, cu excepția fotografiilor furnizate de Comerciant în scopul prezentării bunurilor sunt proprietatea exclusivă a Comerciantului. Fotografiile furnizate de Comerciant în scopul prezentării bunurilor sunt proprietatea exclusivă a persoanelor cu care Comerciantul a încheiat contractele relevante. Utilizarea mărcii comerciale a Comerciantului fără consimțământul acestuia reprezintă o încălcare a legii.

18.2 Conținutul site-ului web al Comerciantului poate fi utilizat de Utilizatori/clienți numai pentru uz personal, necomercial, pentru a utiliza corect site-ul web, oriunde..

18.3 Utilizarea întregului conținut al site-ului web descris în primul paragraf al acestei prevederi în scopuri comerciale, sub orice formă (copiere, modificare, descărcare, vânzare, reproducere, distribuire, publicare etc.) este strict interzisă. Utilizatorii își asumă întreaga răspundere pentru utilizarea conținutului site-ului, încălcând drepturile Comerciantului, deoarece acesta din urmă are dreptul la o despăgubire integrală pentru daunele cauzate de Utilizator/client.

18.4 Accesul la site-ul web și serviciile furnizate pe site-ul web nu vor fi în niciun caz interpretate ca acordare de licență sau drepturi de proprietate intelectuală.

18.5 Reproducerea conținutului site-ului web sau reproducerea parțială a acestuia se face numai cu acordul scris al Comerciantului.

 

18.6 Extragerea informațiilor din resurse din baza de date situată pe site-ul web al Comerciantului și crearea ulterioară a propriei baze de date de către Utilizator/client în format electronic sau în altă formă vor fi considerate o încălcare.

 

DISPOZIȚII FINALE


19.1 Toate comunicările și notificările dintre Comerciant și Utilizator/client sunt realizate în limba română și vor fi considerate valabile dacă sunt trimise în scris.

19.2 Posibila invaliditate a oricăreia dintre prevederile acestor Termeni și Condiții Generale nu va duce la invaliditatea Termenilor și Condițiilor Generale în ansamblu.

19.3 Pentru toate problemele care nu sunt reglementate în acești Termeni și Condiții Generale, se vor aplica prevederile legislației actuale.

19.4 Toate disputele dintre Comerciant și Utilizator/client vor fi soluționate într-o instanță de judecată prin negocieri între părți. În caz de dezacord, litigiul va fi soluționat conform platformei europene de soluționare online a litigiilor:  

(https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EN),

comisiile de conciliere la Comisia pentru protecția consumatorilor, care sunt un organism alternativ de soluționare a litigiilor sau instanța competentă.

19.5 Comerciantul are dreptul să actualizeze și să modifice acești Termeni și Condiții Generale în orice moment în viitor. Când se întâmplă acest lucru, Termenii și condițiile modificate vor fi postate pe acest website cu o nouă dată „Ultimamodificare” în partea de sus și vor intra în vigoare de la data publicării. Prin urmare, este recomandat să revizuiți periodic acești Termeni și condiții pentru a vă asigura că sunteți la curent cu orice modificare. Prin utilizarea site-ului web după publicarea Termenilor și condițiilor generale actualizate, se va considera că sunteți de acord cu modificările efectuate.

19.6 În cazul în care aveți întrebări suplimentare cu privire la acești Termeni și condiții generale, nu ezitați să ne contactați la + 40 357 630 002 sau la office@buybest.ro.

Dispozitivul cumpărat pe BuyBest necesită deservire în baza garanției?
Descarcă formularul de retur