Pentru întrebări:

+ 40 357 630 002

Pentru întrebări și răspunsuri:

+ 40 357 630 002

Vă rugăm să introduceți numărul de telefon și numărul de comandă

RETURNAREA BUNURILOR

9.1 Cadrul Legal: 

! Vă rugam să verificați integritatea fizică a coletelor/produselor, inclusiv integritatea ambalajului de fabrică și a etichetelor originale în momentul în care le primiți de la DPD curier în prezența curierului și să cereți întocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor dacă produsele prezintă urme de deteriorare. Orice reclamație ulterioară nu va fi luata în considerare !

Conform Ordonanței de Urgență Nr. 34/2014 cu privire la drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator(Utilizator/client).

 

9.2 Diminuarea valorii bunurilor returnate (Conform O.U.G. Nr. 34/2014 Art. 14, Alin. 3 @)

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denunțate contractele care au ca obiect furnizarea următoarelor categorii de produse: produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate, produse marca Apple al căror software a fost activat.

Conform prevederilor OUG 34/2014 consumatorul poartă raspunderea pentru orice eventuală diminuare a valorii produselor, daca în urma verificării conformității, caracteristicilor și funcționalității produselor se dovedește că această devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzătoare de către utilizator sau dacă nu este însoțit de accesoriile, cutia și etichetele originale (acestea făcând corp comun cu produsul achizitionat). Nu îndepărtati etichetele produsului și nu aruncați sau deteriorați cutia acestuia decât dacă ați hotărât să-l păstrați.  

! Suma reprezentând valoarea de diminuare va fi reținută din prețul plătit pentru produs, consumatorului o să-i fie returnată numai diferența !

Acţiuni neacceptate care duc la diminuarea valorii produsului returnat sau pierderea dreptului de retragere:

- produse marca Apple al căror software a fost activat;

- ruperea sigiliilor și a etichetelor;

- folosirea aparatelor electronice în orice alt mod decât testarea prin pornirea/oprirea aparatului;

- produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate, pătarea, impregnarea produselor cu substanțe externe;

Accesoriile aflate în cutia produsului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din produs. Atunci când returnați un produs aveți obligația să-l returnați cu ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia.

Manipulările acceptate pentru determinarea naturii, funcționării bunurilor și calității acestora sunt:

- dezambalarea atenta fără distrugerea sau deteriorarea ambalajelor originale, urmând pașii pentru despachetare fără deteriorare a ambalajului, a produsului sau a accesoriilor;

- inspectarea vizuală, tactilă și olfactivă a produselor fără distrugerea sau deteriorarea ambalajelor originale;

În cazul returnării produsului fără ambalaj și accesorii, acesta nu mai poate fi pus în vanzare la prețul la care a fost vândut catre Dvs., caz în care diminuarea de valoare în procent de la 10 % până la 90% din prețul de achiziție va fi suportat de catre Dvs.

Valoarea produselor a căror ambalaje originale sunt deteriorate (carton rupt, șifonat, tăiat, găurit, ud și/sau cu urme de etichete, bandă adezivă, pix, marker și altele) se diminuează cu valoarea aducerii la conformitate.

Valoarea produselor a căror ambalaje originale lipsesc sau sunt incomplete cum ar fi suporți de siguranță, elemente de protecție din carton sau polistiren și altele, se diminuează conform valoarii aducerii la conformitate.

După verificarea stării produsului returnat în termen de 14 zile lucrătoare, cumpărătorul va fi notificat asupra constatărilor noastre și asupra sumei reținute din suma rambursabilă, aferentă diferenței de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand.

Produse care nu pot fi returnate decât sigilate:

- Căști cu fir și/sau fără fir - din motive de protecție a sănătății și din motive de igienă, deoarece sunt produse electronice care au intrat în contact cu pielea și părul al consumatorului. 

 

9.3 Comerciantul nu va accepta primirea bunurilor care au fost reparate sau deteriorate, cum ar fi urme de utilizare excesivă, precum și urme de șocuri care afectează integritatea internă și externă a bunurilor. Comerciantul nu va accepta bunuri care nu sunt însoțite de toate accesoriile cu care au fost livrate bunurile.

 

9.4 Utilizatorul/clientul este obligat să returneze bunurile achiziționate în ambalajul original, însoțite de etichete intacte, garanția originală, dacă există, și toate documentele cu care au fost livrate bunurile în cauză.

 

9.5 Returul bunurilor de către Utilizator/client se face prin trimiterea bunurilor, prin curier, la adresa specificată de Comerciant după notificarea prealabilă OBLIGATORIE a acestuia.

 

9.6 Pentru a returna bunul/bunurile către Comerciant, Utilizatorul/clientul trebuie să completeze un formular electronic de returnare, care se află pe website-ul Comerciantului: https://buybest.ro/pages/usloviya-za-vrashtane

 

9.7 După completarea formularului electronic sau a formularului specificat în prevederile anterioare al acestor Termeni și condiții generale și asigurându-vă că bunul / bunurile pe care Utilizatorul/clientul dorește să le returneze îndeplinesc condițiile de returnare conform articolului 9.2 din acești Termeni și condiții generale , Utilizatorul/clientul trebuie să trimită formularul pregătit sau împreună cu bunurile la adresa specificată la articolul 9.5 sau la office@buybest.ro.

 

9.8 Returul bunurilor este în întregime responsabilitatea Utilizatorului/clientului, respectiv riscul de deteriorare sau pierdere este pe cheltuiala Utilizatorului/clientului, până în momentul în care bunurile nedorite de Utilizator/client ajung la Comerciant. Toate costurile legate de returnarea bunurilor sunt pe cheltuiala Utilizatorului/clientului.